Historie

De historie van het volleybal in Lisse gaat terug tot 1968. In dat jaar wordt de volleybalclub "Lisse" opgericht. In juni 1970 fuseert de volleybalclub met de RKVV Lisse en ontstaat een grote sportclub, genaamd sportclub Lisse.

De club bestaat uit de afdelingen voetbal, basketbal en volleybal. Na een aantal jaren is de afdeling volleybal behoorlijk gegroeid, mede door een volleybal-minded gymnastiekleraar van het Fioretti College

Na verloop van tijd geeft de afdeling voetbal echter te kennen liever zelfstandig verder te gaan. Zodoende wordt in 1973 een nieuwe, onafhankelijke, volleybalclub opgericht. De nieuwe naam wordt "Liusna”, de oude Romeinse naam voor Lisse. Na al die jaren in sporthal Meerzicht te hebben gespeeld, wordt met het in gebruik nemen van sporthal "Ter Specke" in 1981 de overstap naar deze sporthal gemaakt.

In afwachting van het gereedkomen van de nieuwe accommodatie verhuisden we begin seizoen 2014-2015 naar onze oude stek sporthal Meerzicht. In maart 2015 werd in Lisse het gloednieuwe Sportcentrum De Waterkanten, vlakbij het oude Meerzicht, opgeleverd. Vanaf 25 maart 2015 is dit de nieuwe thuisbasis voor Liusna.

Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Logo Van der Leeden

LJ sport

logo Dune Pebbler

logo van Dongen

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1